logo 2
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Als uiting van dankbaarheid en waardering

Adaq, akika, shukr offer

Offers kunnen niet alleen tijdens het offerfeest, maar ook bij andere gelegenheden verricht worden. Dit omvat het inlossen van een belofte door een offer (nazr, adak), een offer om de geboorte van een kind te vieren (akika), en een dankoffer (Shukr). Door het offeren van een dier, vervult men een religieuze plicht en deelt men het offer met degenen die het nodig hebben. Be Hope biedt de kans om uw offer te delen met mensen over de hele wereld.

In veel delen van Afrika en Azië is de vleesconsumptie aanzienlijk laag. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties rapporteert dat de jaarlijkse vleesconsumptie per persoon slechts 4 kg in Bangladesh, 4,4 kg in India en 6,3 kg in Sri Lanka is. In Afrikaanse landen zoals Mozambique (7,8 kg), Gambia (8,1 kg), Nigeria (8,8 kg) en Tanzania (9,6 kg) is de consumptie iets hoger, maar nog steeds beperkt. De dieren die met uw giften voor adak, aqiqa en shukr worden gekocht, worden geslacht in regelmatig bezochte landen. Het vlees wordt vervolgens gedistribueerd aan mensen in nood, waaronder weeskinderen, alleenstaanden en studenten op internaten.

Fotogalerij

Overzicht

Nieuws

FAQ

Veelgestelde vragen

De offerdieren voor Adaq, akika en shukr worden voornamelijk geslacht en uitgedeeld in landen waar Be Hope actief betrokken is bij andere liefdadigheidsprojecten.

Zodra het offerdier geslacht is, versturen we een sms ter bevestiging aan onze donateurs.

Op onze website kiest u 'Doneer nu', waarna u onder 'Kurban' het gewenste onderdeel van het offerproject selecteert en het donatiebedrag bepaalt. Vervolgens voert u uw betaling uit door op 'Doorgaan' te klikken en uw gegevens in te vullen.

Als alternatief kunt u het bijgevoegde formulier invullen en naar ons opsturen.

Daarnaast is het mogelijk om via onze nationale en regionale vertegenwoordigers een offer te doneren.

In de enveloppen van het offerproject treft u een volmachtverklaring aan. Hiermee kunt u Be Hope toestemming geven om namens u het offer uit te voeren. Zodra u de intentie tot offeren heeft vastgesteld bij het doen van uw donatie, wordt de offerdienst als volbracht beschouwd. Het persoonlijk ontvangen van een volmacht van iedereen zou voor een grote organisatie als de onze een onnodige uitdaging vormen en de uitvoering van het project bemoeilijken.