logo 2
img 5

Een dag in het leven van een weeskind

In deze blog willen we graag het verhaal delen van Anna, een weeskind dat we hebben geholpen. We zullen u een kijkje geven in haar dagelijks leven, en u laten zien hoe we haar hebben ondersteund om haar leven te verbeteren.

Anna is een meisje van acht jaar oud en woont in een klein dorpje in Oost-Afrika. Haar ouders overleden toen ze nog heel jong was, en ze werd achtergelaten bij haar grootmoeder. Haar grootmoeder, die al oud is en moeite heeft om voor zichzelf te zorgen, had moeite om Anna te ondersteunen en haar te voorzien van de basisbehoeften die ze nodig had.

Een normale dag voor Anna begon vroeg in de ochtend. Ze stond op en maakte zich klaar om naar school te gaan. Voordat ze naar school ging, moest ze helpen met het verzamelen van water voor haar grootmoeder en voorbereidingen treffen voor het ontbijt. Na het ontbijt ging ze op pad naar school. Het was een lange wandeling, en soms moest ze ook water dragen voor haar grootmoeder.

Op school deed Anna haar best om te leren, maar het was moeilijk omdat ze vaak honger had en niet genoeg energie had om zich te concentreren. Na school ging ze terug naar huis en hielp ze haar grootmoeder met klusjes zoals koken, schoonmaken en de was doen.

Maar toen kwamen we in contact met Anna en haar grootmoeder. We begonnen Anna te ondersteunen met voedselhulp, schoolbenodigdheden en medische zorg. We zorgden ervoor dat ze elke dag een gezonde maaltijd kreeg en dat haar schoolkosten werden gedekt.

Vandaag de dag is Anna’s leven veranderd. Ze gaat naar school met een volle maag en krijgt de steun die ze nodig heeft om te leren en te groeien. Na schooltijd speelt ze met haar vrienden en kan ze zorgeloos genieten van haar jeugd. Haar grootmoeder is ook dankbaar voor onze hulp en is minder gestrest omdat ze zich minder zorgen hoeft te maken over Anna’s basisbehoeften.

Het is ons doel om het leven van weeskinderen zoals Anna te verbeteren en hen te ondersteunen in het creëren van een betere toekomst voor zichzelf. Met de hulp van onze supporters en partners kunnen we blijven bouwen aan een wereld waarin elk kind de kans heeft om op te groeien in een veilige en ondersteunende omgeving. We hopen dat Anna’s verhaal u heeft geïnspireerd om ons te blijven steunen in ons werk.